‘Kijk naar talent, niet naar de rest’

Daan Prudon is clusterhoofd Watersystemen/Waterlopen bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Sander van Nigtevegt werkt als data-analist in zijn team. Sander heeft Parkinson en houdt zich sinds drie jaar bezig met de validatie van de waterstanden. “Daan respecteert wat ik kan en hij geeft me de vrijheid om mijn werk te doen.”

In 2010 kreeg Sander de diagnose Parkinson, hij werkte toen net niet meer bij American Express. “Daar werd ik ontslagen vanwege een reorganisatie. Ik werkte daarna af en toe als consultant, maar de stress verergerde mijn Parkinson. Via via kwam ik terecht bij het waterschap en hier heb ik het prima naar mijn zin.” Hij werkt vier dagen, 7,2 uur per dag. Tijdens Corona werkte hij elke dag vanuit huis, nu gaat hij eens per week naar kantoor.

Geen aanpassingen

Sander kampte lange tijd met slaapproblemen. “Ik sliep gemiddeld 3,5 uur per nacht. Nu is dat ruim 7 uur. Dat komt enerzijds door de regelmaat van weer aan het werk zijn en anderzijds door het sporten. Ik sport veel omdat dit ook een gunstige invloed heeft op Parkinson.” In zijn werk heeft hij geen last van de Parkinson. “Het typen gaat wat langzamer omdat ik anders veel fouten maak.” Sander zegt een goede verstandhouding te hebben met Daan. “Hij respecteert wat ik kan en hij geeft me de vrijheid om dat werk te doen.”

Waardevol

Daan was al eerder de leidinggevende van Sander in 2019 en sinds 1 juli dus weer. “Het gaat prima, Sander is een waardevolle kracht en heeft zijn eigen plek veroverd omdat hij ontzettend goed is in het valideren van data. We werken nu in een relatief nieuwe setting, het team ging van twee naar vier omdat het datateam belangrijker is geworden.”

Daan zegt dat hij rekening houdt met de Parkinson van Sander, maar hem niet anders behandelt dan de anderen in het team. “Dat is ook niet nodig, Sander redt het prima. Ik ben wel flexibel natuurlijk. Als hij aangeeft dat hij moe is, dan gaat hij lekker naar huis.”

Tips van Sander en Daan

Daan voor organisaties: “Doen! Feitelijk noem ik dit liever een opdracht dan een tip. Ik geniet van mensen die ondanks hun bijzonderheid goed presteren. Dus organisaties: zie in dat je mensen de ruimte moet geven. Want je krijgt er enorm veel voor terug aan inzet en loyaliteit. Als ik mensen met een arbeidsbijzonderheid hoor zeggen ‘ik ben gelukkig’ is dat het grootste compliment dat je kunt krijgen.”

Sander voor anderen met een arbeidsbijzonderheid: “Probeer het gewoon! Er zijn ook buiten Hollands Noorderkwartier organisaties waar men kijkt naar wat je wél kan en niet naar wat je niet kunt.”

Interview door Corry Daalhof, Thuis in Tekst