foto: Kees Winkelman

Ik zie veel mogelijkheden voor mensen”

Gerard Smits is secretaris-directeur van Het Waterschapshuis; een kennis- en regie organisatie voor de Waterschappen. Hij vindt het belangrijk om aandacht en tijd te schenken aan het programma Onbeperkte Denkers, sector waterschappen. 

“Mijn drive is organisaties beter te laten functioneren. Ik houd me bezig met verandermanagement; neem organisaties daarin mee. In mijn rol als ambassadeur ben ik het sterkst in de regierol. Omdenken is hierbij mijn kracht. Hoe zorgen we voor een natuurlijk proces waarbij mensen met een arbeidsbeperking ook in aanmerking komen voor een functie. De wet op de banenafspraak vind ik persoonlijk niet passen. Het moet vanzelfsprekend zijn dat iedereen gelijke kansen krijgt op een baan, ongeacht hun beperkingen of afkomst.” 

Talent matchen met de vraag

Gerard vindt dat er nog te veel in stereotypen wordt gedacht. “Bij een functie als receptioniste heeft iedereen een bepaald beeld voor ogen, dat betekent niet dat iemand met een fysieke handicap de functie niet zou kunnen vervullen. Het is een kwestie van talent matchen met de vraag.” 

Hij vraagt zich af waarom iemand met een beperking anders behandeld zou moeten worden. “Natuurlijk zijn er voor sommige ‘beperkingen’ aanpassingen nodig, maar in mijn ogen heeft iedereen beperkingen. Ik kan bijvoorbeeld door mijn lengte – dat is mijn beperking – geen marinier worden. Dat betekent dan toch niet dat ik andere dingen ook niet kan?”

Capaciteitsmakelaar

Gerard meldde zich als ambassadeur aan omdat hij hoopt dat zijn positieve houding wellicht helpt. “Vanuit het A&O fonds Waterschappen komt er al meer aandacht voor de ‘juiste match’, ik wil daar graag bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld een database met ‘talent’ creëren om de juiste persoon bij de juiste vraag te zoeken.  Dit helpt je netwerk te vergroten en beter te onderhouden. Ik zie ook toegevoegde waarde in een capaciteitsmakelaar; de juiste mens op de juiste plek. Toen ik nog bij Atos werkte, koppelde ik mensen en projecten los. Voorheen was het ‘ik wil Jan’, daarna werd het ‘ik wil iemand met de juiste capaciteit die hiervoor geschikt is’. Dat werkte uitstekend. Wat echt nodig is, is een cultuurverandering.”

Vrije Denkers 

Gerard vindt het woord arbeidsbeperking maar niets. “Ik zei het al eerder, iedereen heeft beperkingen. Dat zegt niets over de mens en zijn of haar talenten. Laten we alsjeblieft allemaal het woord beperking vergeten! Ik vind het ook jammer dat in Onbeperkte Denkers het woord ‘beperkt’ verwerkt zit. Kunnen we het niet ‘Vrije Denkers’ noemen? Laten we nooit meer praten over beperkingen, maar alleen denken en praten over talenten.”

Interview door Corry Daalhof