5 tips om top-down en bottom-up draagvlak te verkrijgen

Activeer mensen om mee te denken en mee te doen, samen sta je sterk!

Nummer 1

Kijk binnen je organisatie welke mensen met je mee willen denken. Een enthousiaste directeur of manager? Vraag hem of haar mee te helpen anderen aan te haken. Heb je een groep Onbeperkte Meedenkers verzameld? Ga flitsend van start met een gezamenlijke Onbeperkte Denkers Escaperoom!

Nummer 2

Laat zien wat er al aan mooie dingen gebeuren (in jouw organisatie en daarbuiten). Betrek de managers die al participanten in hun team hebben om uit eigen ervaring te laten vertellen, tips te geven en anderen te enthousiasmeren. Vergelijk met andere organisaties in de sector en raak een gevoelige snaar: onze organisatie kan toch niet achterblijven/ zou toch een koploper moeten zijn?! Bied direct 2 acties aan die directie/MT kan ondernemen: het Commitment en de ODE.

Toon het goede voorbeeld en bied handelingsperspectief
Laat zien wat het oplevert, maar ook: leg vooroordelen en drempels op tafel

Nummer 3

Extern: goed imago, aantrekkelijk werkgeverschap, MVO, meer klanttevredenheid, meer goodwill. Intern: hogere tevredenheid, meer veerkracht, meer werkgeluk. Financieel: hogere productiviteit, meer klanten. Wie wil dat nu niet? Maar ook een open dialoog: welke drempels worden er nog ervaren, hoe deze te overwinnen en welke vooroordelen/aannames leven er?
Tip: anticipeer op aannames en vooroordelen, maak een top 5, benoem deze met humor en weerleg ze. Gebruik de Topsmoezen | Onbeperkte denkers

Nummer 4

Agendeer, informeer en enthousiasmeer directie en MT met een verrassende aanpak. Start met een quiz, een inspirerend filmpje, stellingen of een ‘Lagerhuis debat’. Organiseer voor hen een escaperoom waar de bundeling van talenten en teamwork, beperkingen overwint. Of regel een inclusiedialoog met prikkelende vragencarrousel. Onbeperkte Denkers denkt graag met je mee!

Schud MT en/of directie wakker
Verras, maak zichtbaar en bespreekbaar: realiseer reuring en goede energie

Nummer 5

Geef gezicht aan goede voorbeelden, top-down en bottom-up. Denk aan podium voor de directie bij het ondertekenen van het Onbeperkte Denkers Commitment, het feestelijk uitreiken van Onbeperkte Denkers Erkenningen (ODE’s), het organiseren van een vrijdagmiddag quiz of escaperoom. Maak het thema op sprankelende wijze het gesprek van de dag in je organisatie. Bijvoorbeeld met een Onbeperkte Denkers pop-up stand, een webinar of een zeepkistactie. Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!